Aktuelles

Stichting ZLSM presenteert 6 speerpunten voor de toekomst

De Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, exploitant van de Miljoenenlijn, heeft voor de nabije toekomst 6 doelen opgesteld:

  1. Door het herinrichten van de stationsomgeving en het toevoegen van gepaste „Leisure functies“ de stationsomgeving laten uitgroeien tot een Destiny voor toeristen en eigen inwoners. Dit mede in relatie met de geplande aanleg van twee majeure fietsroutes: de Leasure Lane en de Kalkland Baan.
  2. Het uitbouwen van de museale- , vergader- en educatieve functies door de herbouw van voormalige de westvleugel van het station Simpelveld. We mikken hierbij ook op het realiseren van een infocentrum voor de bezienswaardigheden langs beide fietsroutes en ook aan het uitbouwen van de verbinding met het mijnverleden en het Mijnmuseum in Heerlen.
    Inbrengen van kennis en ervaring in de nieuwe Coöperatie Erfgoed Limburg: ZLSM is een brok historie maar kan ook anderen helpen met hoe je erfgoed kunt laten behouden door vrijwilligers en er een toeristische attractie van kunt maken.
  3. De ZLSM blijft zich beroepen op haar recht om naar Station Valkenburg te mogen rijden via de hoofdlijn. Wij mogen niet het slachtoffer worden van een verkeerde interpretatie van de Europese wetgeving en laten ons niet terugdringen in een reservaat.
  4. Het bieden van een toekomstperspectief voor mensen zonder werk. Denk aan statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We dagen overheden en instanties uit deze handschoen samen met ons op te pakken.
  5. Het samen met de Stichting VOBULA uitbouwen van werkvakanties voor vrijwilligers, die zich inzetten voor het behoud van de unieke flora en fauna rond de Miljoenenlijn.
  6. Het verder professionaliseren van onze pur sang vrijwilligersorganisatie om de ambities te realiseren en de veiligheid op het spoor te garanderen.

Auf diese Nachricht antworten

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*

*

*

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die Datenschutzbestimmungen und Nutzungsbedingungen von Google