Aktuelles

Restauratierijtuig Pullman naar het Spoorwegmuseum

Afgelopen weekend is het Pullmanrijtuig van de Miljoenenlijn vertrokken naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier krijgt het voormalige ‘Wagon Lits’-restauratierijtuig een prominente plek op de tentoonstelling ‘Tosti’s, Truffels Treinen’, over eten en drinken in de trein en op het station.

Na meer dan een jaar voorbereiden en plannen en na een grondige onderhouds- en poetsbeurt van de Pullman, werd het rijtuig op zaterdag 13 juni opgehaald op Station Kerkrade Centrum door e-loc 1768 van het Spoorwegmuseum. Onze eigen hippel 639 zorgde voor het transport van Simpelveld naar Kerkrade. Iets voor 15.00 uur vertrok de combinatie richting de Domstad. Rond 19.30 uurrolde de Pullman het emplacement van het museum in Utrecht binnen, bijna 30 jaar na een vorige tentoonstelling van de Pullman in het Spoorwegmuseum.

Aankoppelen aan de 1768 van het Spoorwegmuseum. Foto: Jasper Kroese

Tweede druk ‘De Pullman rijdt weer…”

Ter ere van de uitleen van de Pullman voor de tentoonstelling in Utrecht wordt het boek ‘De Pullman rijdt weer…” opnieuw uitgegeven. Dit 68 pagina’s tellende naslagwerk werd geschreven door Jos Geilen, oud-archivaris van Stichting ZLSM en kenner van de Pullmanrijtuigen, en vertelt over de rijke geschiedenis van het ruim 90 jaar oude rijtuig én het restauratieproject bij de ZLSM (2003-2012). Het in fullcolour uitgevoerde boek is rijk geïllustreerd met uniek beeldmateriaal. Ten opzichte van de eerste druk is het boek met 8 pagina’s uitgebreid. De tweede druk wordt uitgebracht in samenwerking met Uitgeverij Spoor Boeken uit Rotterdam.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in het Spoorwegmuseum loopt van 23 juni tot en met 15 november. Daarna keert de Pullman weer terug naar Simpelveld.

Meer informatie over ‘Tosti’s, Treinen Truffels’ is te lezen via: https://www.spoorwegmuseum.nl/ontdek/nu-in-het-museum/tostis-truffels-treinen/

Doorkomst op station Maarheeze. Foto: Sander Beijers

Auf diese Nachricht antworten

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*

*

*

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die Datenschutzbestimmungen und Nutzungsbedingungen von Google