Aktuelles

Stoomlocomotief 1040 gerepareerd en rijdt weer

Update 19-10: De vlampijp in de ketel is gerepareerd! Daarom wordt de dienstregeling vanaf zondag 20 oktober weer overgenomen door de stoomtrein. Zondag 27 oktober is de laatste rijdag van dit seizoen, dus koop je treinkaartjes snel via de ticketpagina. De rijdagen en de bijbehorende dienstregeling zijn hier te vinden.

Update 18-10: Het mankement bleek een lekke ‚vlampijp‘ te zijn. Dit is een urgent defect dat direct verholpen moet worden. Onze vrijwilligers in de werkplaats te Simpelveld zijn inmiddels druk bezig met deze reparatiewerkzaamheden. Nadat de vlampijp is ‚gestopt‘, wordt de loc opnieuw warm gestookt en worden er proefritten gereden.

Op zondag 13 oktober is er helaas een defect aan onze stoomlocomotief E2 1040 geconstateerd. Om na te kunnen gaan wat er exact aan de hand is en wat hier aan gedaan kan worden, wordt er een inspectie uitgevoerd. Hiervoor dient de locomotief eerst af te koelen (een zeer precieze klus die enkele dagen in beslag zal nemen).
De komende week kan onze stoomlocomotief dan ook helaas niet ingezet worden en wordt de dienstregeling met vervangend materieel gereden.

Zodra er meer informatie bekend is over onze 1040, melden we dit hier op deze pagina.

Auf diese Nachricht antworten

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*

*

*

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die Datenschutzbestimmungen und Nutzungsbedingungen von Google