Freiwillige kommen zu Wort

Vrijwilligers aan het woord- 4

In 1989 bezocht ik station Simpelveld voor het eerst, als treinenliefhebber. De toen nog rijdende dieseltrein, het landschap en de nog aanwezige klassieke beveiliging fascineerden mij dusdanig, dat ik nog de nodige keren ben teruggekeerd met fotocamera om dit allemaal vast te leggen.

In 1990 las ik een artikel in „Railhobby“ over het ontstaan van Stichting ZLSM en heb me toen onmiddellijk aangemeld als donateur. Sinds de zomer van 1990 tot op de dag van vandaag houd ik me bezig met het fotograferen van het ZLSM-traject, dit heeft geresulteerd in vele mooie foto’s.

In 2001 ben ik door de huidige voorzitter Michel Schellekens overgehaald om actief medewerker te worden. Eerst als conducteur, later als hoofdconducteur. Mijn belangrijkste drijfveer voor het vrijwilligerswerk is een bijdrage leveren aan het in stand houden van een stuk Limburgs erfgoed: de „Miljoenenlijn“ en een deel van de spoorlijn Maastricht – Aachen. Daarnaast kom je tijdens het werk als hoofdconducteur in contact met veel mensen van allerlei pluimage.  Je bent verantwoordelijk voor hun veiligheid en probeert hun een zo leuk mogelijke dag te bezorgen. Sinds kort heb ik er nog een nieuwe taak bij: ik verzorg cursussen voor nieuwe vrijwilligers die gastheer / gastvrouw / lokettist willen worden. Op deze manier kan ik mijn kennis en ervaringen delen met anderen en hoop ik dat ze net zo enthousiast zullen worden als ik.

Werken bij de Miljoenenlijn betekent dat je er een nieuwe familie bij krijgt. Het is een leuke club waarbij het goed toeven is.

Hopelijk tot ziens!

Dan van der Poel, Hoofdconducteur en Cursusleider Gastheer / Gastvrouw / Lokettist

Wil je ook vrijwilliger worden bij de Miljoenenlijn? Meld je dan aan via volontair@miljoenenlijn.nl en bekijk de vacatures hier.

Een reactie plaatsen op dit bericht is helaas niet mogelijk.