Aktuelles

Werk in uitvoering-Kerkrade

De afgelopen week waren er de nodige werkploegen in Kerkrade te zien. De reden: het begin van de vernieuwing van het ZLSM-perron in Kerkrade.

Voor reizigers van de Miljoenenlijn was het ZLSM-perron in Kerkrade niet altijd even goed te herkennen. Verdwaald stond men te wachten op de railbus, soms op het verkeerde perron. Deze verwarring is te begrijpen, aan de overkant ligt immers  het Veolia-station, duidelijk herkenbaar als treinstation en toegegeven het ZLSM-station was dit minder.  Reden voor de vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij om het ZLSM-station een make-over te geven.

Belangrijk in de ontwikkeling van het nieuwe station was dat ALLE  reizigers op een makkelijke manier kunnen in- en uitstappen. Om deze reden is het perron verhoogd en is er een helling gemaakt,zodat het perron ook rolstoelvriendelijk is. Het perron zal rond de 80 meter lang zijn en daarnaast ook voorzien van twee trappen. Om het perron te verhogen is het ballastbed tegen de randen onderhouden en is er ongeveer 20 ton aan ballast bijgestort. Het stationsbord van ZLSM-Kerkrade is al geplaatst op een herkenbare plaats. In een later stadium van de perronvernieuwing zullen de oude bogen van het voormalige industrion, Continium geplaatst worden over het station.

De vernieuwing van het station in Kerkrade was niet mogelijk zonder de hulp van Strukton, provincie en diverse gemeentes. Zo zijn onder andere de geplaatste perronelementen en tegels geschonken door Strukton en de gemeente Kerkrade,Houthem st. Gerlach.

Bekijk de hieronder een kleine impressie die vrijwilliger, Chris Housen heeft gemaakt van de werkzaamheden en houdt onze Facebook-pagina in de gaten voor een nieuwe update over de werkzaamheden!

Afgraving nieuwe perron.
Perronranden worden aangelegd om de verhoging van het perron te realiseren.
De eerste traptreden zijn gelegd.
De vrijwilligers en aannemers zijn druk bezig de perrontegels te leggen
Het stationsbord is geplaatst!

Auf diese Nachricht antworten

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*

*

*

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die Datenschutzbestimmungen und Nutzungsbedingungen von Google