News

50% korting bij Museum de Schat van Simpelveld

Sinds 1 juni is in het voormalige klooster ‘Huize Loreto’ het ‘Museum de Schat van Simpelveld’ gevestigd.

Geschiedenis
Museum de Schat van Simpelveld is gevestigd in het statige klooster Huize Loreto. Toen in 1875 alle kloosterorden werd bevolen om Duitsland te verlaten, streek de Congregatie van de Zusters van het arme kind Jezus neer in het nabijgelegen Simpelveld. Sinds hun intrek in dit gebouwencomplex, wordt vanuit Simpelveld de congregatie, die is verspreid over meerdere werelddelen, bestuurd. Op deze plek werden ook kinderen opgevangen en verzorgd en werd er lesgegeven. In de Zuid-Limburgse ateliers werden de mooiste paramenten en wassen beelden gemaakt. Uiteindelijk bleven de zusters tot 2012 met veel toewijding actief in Huize Loreto. Toen werd het besluit genomen om terug te keren naar Aken.

Het museum
Zes jaar later, in 2018, opent het Museum de Schat van Simpelveld, dat de meest indrukwekkende stukken op een waardige en aansprekende manier tentoonstelt. Maar het is ook een plek waar de kennis en kunde van ruim een eeuw kunstproductie wordt overgedragen aan een nieuwe generatie. De zusters zelf spelen daarbij, zowel voor als achter de schermen, een belangrijke rol.

Kortingsactie
Om de samenwerking tussen de Simpelveldse musea de Schat van Simpelveld en de Miljoenenlijn te onderstrepen, geldt een speciale kortingsactie: Op vertoon van het treinticket van de Miljoenenlijn ontvangen bezoekers 50% korting op de entreeprijs bij Museum de Schat van Simpelveld! Combineer je treinreis met een bezoek een dit verrassende museum, voor een aantrekkelijke prijs!

Let op: het bezoek aan het museum dient (om recht op de korting te hebben) op dezelfde dag als je treinreis over de Miljoenenlijn plaats te vinden.

Meer informatie over Museum de Schat van Simpelveld is te vinden op de website: www.deschatvansimpelveld.nl.

Reply to this message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.