News

Groot spooronderhoud tussen Simpelveld en Schin op Geul

Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 30 november wordt een groot deel van het Miljoenenlijn-spoor vernieuwd. Spoorwegbouwbedrijf Swietelsky Rail Benelux B.V. gaat in opdracht van de Provincie Limburg werkzaamheden uitvoeren tussen Simpelveld en Schin op Geul, waarbij de nadruk met name zal liggen op het tracé tussen Station Simpelveld en Station Eys-Wittem.

In grote lijnen bestaat het werk uit:

  • Complete spoorvernieuwing vanaf wissel 26 in Simpelveld (Sint Nciolaasbergweg) tot de reeds gerealiseerde spoorvernieuwing bij de Zwartebrugweg in Eys;
  • Vernieuwen overwegen Nijswillerpad (Eys), Kelderweg (Eys) en Dikkebuiksweg (Wijlre). Aan de overweg Holleweg (Schin op Geul) wordt beperkt onderhoud gedaan;
  • Het gespijkerde wissel bij de Dikkebuiksweg wordt gesaneerd;
  • Diverse greppels en afrasteringen worden hersteld of groot onderhoud aan verricht;
  • Tussen de Bocholtzerweg – Vingweg (Simpelveld) en Zwartebrugweg – Wittemmerweg (Eys) (stukken waar reeds spoorvernieuwing heeft plaatsgevonden) wordt nastopwerk verricht.

Niet eerder zijn zulke grote werkzaamheden uitgevoerd aan de spoorlijn sinds de aanleg ervan in 1853. Swietelsky Rail Benelux zal voor de werkzaamheden een van de grootste ombouwtreinen van Europa gaan inzetten: compleet heeft deze trein een lengte van 980 meter. Alleen in mei 2015 was deze ‘spoorfabriek’ te zien in Limburg.

De planning is dat de werktrein in nog geen twintig uur, 2,3 kilometer spoor gaat vernieuwen: Oude houten dwarsliggers en ballast (spoorgrind) worden verwijderd en nieuwe betonnen dwarsliggers worden geplaatst. Twee weken later zal ook de nieuwe ballast worden aangebracht waarna het spoor door een zware stopmachine ‘gestopt’ zal worden.

Op onze Facebookpagina vind je een fotoreportage van de spoorvernieuwingen.

Tijdelijke afsluiting overwegen

Door de werkzaamheden zullen de volgende overwegen afgesloten zijn voor al het wegverkeer op bepaalde momenten:

  • Nijswillerpad te Eys: afgesloten van 6 november 2018 (07.00 uur) tot 9 november 2018 (19.00 uur) en van 19 november 2018 (07.00 uur) tot 22 november 2018 (19.00 uur)
  • Kelderweg te Eys: afgesloten van 7 november 2018 (07.00 uur) tot 23 november 2018 (19.00 uur)
  • Dikkebuiksweg te Wijlre: afgesloten van 29 oktober 2018 (07.00 uur) tot 12 november 2018 (19.00 uur)
  • Holleweg te Schin op Geul: afgesloten van 7 november 2018 (07.00 uur) tot 7 november 2018 (19.00 uur)

Daarnaast zal een stopmachine worden ingezet op de overweg Elkenraderweg te Wijlre op maandag 5 november. Hierdoor zal deze overweg in de ochtend +/- 20 minuten en in de middag +/- 20 minuten afgesloten zijn.
De diverse gemeenten hebben aangegeven dat omleidingsroutes niet noodzakelijk worden geacht.

Foto’s: Jasper Kroese – Eleven Media

Reply to this message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.