Evenement

Seinwezendag 2023

    • 23 april 2023

    Aanvang om 10.00 uur op Station Simpelveld
  • 35,00 euro p.p.

Voor wie meer te weten wil komen over het seinwezen is de Seinwezendag op 23 april de uitgelezen gelegenheid. Op station Simpelveld bieden we een uitgebreid programma waarin je kennis kunt maken met de klassieke beveiliging. Na ontvangst in de ochtend met koffie & vlaai nemen we je mee in een presentatie over de geschiedenis van de beveiliging, over blokstelsels, seinen en bedientoestellen. Daarna gaan we de verschillende seinhuizen bezoeken en wordt in de praktijk getoond wat er op en rond het seinhuis gebeurd. Speciaal hiervoor zetten we een extra trein in en worden seinbeelden getoond die minder vaak te zien zijn. Verder bezoeken we de werkplaats waar diverse seinwezenmaterialen zijn opgeslagen en waar onderhoud wordt gedaan om de klassieke beveiliging operationeel te houden. Ook zullen we diverse seinen en andere installaties op het emplacement bekijken en bediend zien worden. Daarnaast reizen we met de trein naar station Wijlré-Gulpen om het seinhuis daar te bezichtigen.

Kosten voor deze dag bedragen € 35,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, vlaai, een lunch en natuurlijk een rit met de (stoom)trein. Het programma start om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Reserveren is mogelijk via het formulier hieronder. Let op: er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol=vol.

Wil je dus meer weten over baken, grendels, krukjes en bloksloten, dan is de Seinwezendag de moeite waard om te bezoeken!