vriendelijk voor baby, kind en reizigers met een beperking

Toegankelijkheid

De vrijwilligers van de Miljoenenlijn willen dat iedereen een rit kan maken met de stoomtrein. 

Om een reis voor gasten met een beperking of voor (groot)ouders met kleine kinderen in een kinderwagen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn er speciale voorzieningen. Bovendien staan de vrijwilligers altijd klaar om een helpende hand toe te steken.

Treinen

De stoomtrein is voor mensen met een lichamelijke beperking prima toegankelijk. Hiervoor hebben wij in een van de rijtuigen een speciale oprijplank aangebracht en is de tussendeur verbreed. Ook kleine kinderen en ouders met een kinderwagen kunnen hier gemakkelijk in en uit de trein stappen. In het rijtuig zelf is er voldoende ruimte voor een aangename treinreis door het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Vanwege een maximaal hoogteverschil tussen perron en rijtuig kan de oprijplank enkel in Simpelveld en Schin op Geul worden uitgeklapt. Het is dus ook alleen op deze twee stations mogelijk om met een rolstoel, rollator of kinderwagen in te stappen.


De railbus is op dit moment nog niet toegankelijk met een rolstoel, rollator of kinderwagen. Binnenkort zal ook hier een oprijplank worden aangebracht.

Parkeren

De Miljoenenlijn beschikt op Station Simpelveld over drie parkeerplaatsen voor gasten met een beperking. Twee bevinden zich vooraan op het parkeerterrein, de derde plaats is aan de Stationstraat, direct voor onze buren van Brasserie Perron 4. Ook op de stations Wijlré⸗Gulpen en Schin op Geul zijn enkele speciale parkeerplekken ingericht.

Iedereen die in het bezit is van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart kan hiervan gebruikmaken.

Toegankelijkheid met een hulp- of geleidehond

Hulp- en geleidehonden zijn welkom bij de Miljoenenlijn. Een hulp- of geleidehond moet herkenbaar zijn aan een hesje. De honden mogen mee in alle treinen en zijn welkom in Brasserie Perron 4 en ’t Winkeltje.

Toiletten

Reizigers met een beperking

Op Station Simpelveld is een aangepast toilet aanwezig voor onze reizigers met een beperking. Dit toilet is uitgerust met een extra brede deur, armleuningen en een noodalarm.

Babyverzorging

Onze toiletten op Station Simpelveld beschikken over een aparte verschoonplek. Er is een speciale prullenbak aanwezig voor gebruikte luiers.