Veelgestelde vragen

en de bijbehorende antwoorden

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer weten over een dagje uit met de trein? Wellicht vind je hier je antwoord…
Staat je vraag er niet tussen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Kaartjes voor onze treinen koop je online als e-ticket (met korting!) of aan het loket op Station Simpelveld. Wanneer je op één van de overige stations instapt kun je de kaartjes kopen bij de conducteur in de trein. Let wel: als de trein volgeboekt is worden er geen kaartjes meer verkocht voor de betreffende rit.

Het is ook mogelijk om gedrukte kaartjes te kopen bij de Visit Zuid-Limburg Shops (VVV) in Valkenburg, Gulpen, Heerlen en Sittard.

Alle treinkaartjes van de Miljoenenlijn zijn zogenoemde dagkaarten. Daarmee reis je de gehele dag per stoomtrein en railbus op al onze trajecten. Met behulp van de dienstregeling (deze ontvang je ook aan het loket op Station Simpelveld) bepaal je zelf welke trein je neemt en waar je in- en uitstapt.

Elke kaartsoort is geldig voor de alle treinritten op onze museumlijn vanaf het gekozen tijdstip. Deze tijdkeuze is te maken in de ticketshop.

De Miljoenenlijn rijdt op de volgende trajecten:

*Ontdek Zuid-Limburg!
Wil je Zuid-Limburg verder ontdekken? Koop dan de “Miljoenenlijn + Arriva Combikaart” en reis met de treinen en bussen van Arriva door naar bijvoorbeeld Valkenburg, Heerlen of Maastricht. Dit zijn de volgende trajecten:

  • Heerlen – Kerkrade Centrum (S3)
  • Maastricht Randwyck – Valkenburg – Schin op Geul – Heerlen (S4 & S5)*

Raadpleeg de actuele dienstregeling van Arriva op www.arriva.nl 

Nee, al onze stations zijn gratis toegankelijk.* Dit is inclusief ons hoofdstation Simpelveld, waar voor jong en oud van alles te beleven valt.

* Tijdens enkele evenementen wordt er entree gevraagd om Station Simpelveld te bezoeken. Het station en de perrons zijn dan niet gratis toegankelijk.

Honden zijn van harte welkom in onze trein! Mits zij zijn aangelijnd en geen overlast veroorzaken voor medereizigers. Het is niet toegestaan om een hond te laten plaatsnemen op de banken.

Tijdens de culinaire ritten in het historische Pullmanrijtuig zijn honden niet toegestaan.

Let op: Wanneer je met ons treinkaartje verder reist door Zuid-Limburg per Arriva-trein, gelden er afwijkende voorwaarden voor het meenemen van huisdieren.

Helaas, de museumkaart is niet geldig bij de Miljoenenlijn.

Kaartjes
Je treinkaartjes kun je aan het loket in Simpelveld zowel contant als met de pin betalen. Stap je op een van onze andere stations of haltes op? Dan koop je je treinkaartje bij de conducteur. Hier kun je alleen contant betalen, bij voorkeur gepast.

Horeca
In onze Brasserie Perron 4 en horecagelegenheid ’t Perronneke op Station Simpelveld kun je zowel contant als met pin betalen. Ook in het restauratierijtuig van de trein kun je zowel contant als met pin betalen.

’t Winkeltje
In ons souvenirwinkeltje op Station Simpelveld kun je zowel contant als met de pin betalen.

Voor alle hier bovenstaande locaties geldt dat creditcards niet worden geaccepteerd.

Nee helaas, de OV-chipkaart, NS-Business Card of vergelijkbare vervoersbewijzen zijn niet geldig bij de Miljoenenlijn. Wel willen onze conducteurs er desgewenst een gaatje in knippen… 😉

De stoomtrein van de Miljoenenlijn beschikt over een rijtuig met een oprijplaat voor reizigers met een beperking. Deze plaat wordt bediend door onze vrijwilligers. In- en uitstappen is enkel mogelijk op Station Simpelveld en Station Schin op GeulReserveren wordt aanbevolen. De dieseltrein van de Miljoenenlijn, de Railbus, is helaas nog niet rolstoeltoegankelijk. Onze vrijwilligers werken er hard aan om dit wel mogelijk te maken.

Station Simpelveld beschikt tevens over een invalidentoilet en enkele speciale parkeerplekken.

Zie meer meer informatie over de toegankelijkheid met rolstoel, rollator of kinderwagen onze aparte informatiepagina.

Het is uitveiligheidsoogpunt op dit moment nog niet mogelijk om je fiets mee te nemen aan boord van de treinen.

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Het is echter niet toegestaan om meegenomen etenswaren te nuttigen in onze horecagelegenheden Perron 4 en ’t Perronneke en op de daarbij behorende terrassen.

Zowel op de stations als in de treinen is het wel toegestaan om je zelf meegebrachte etenswaren te nuttigen. Op het perron van Station Simpelveld is een picknickgelegenheid ingericht. In de stoomtrein rijdt een speciaal buffetrijtuig mee waar diverse drankjes en versnaperingen verkrijgbaar zijn.

Ja, graag zelfs! De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is een stichting die bijna volledig draait op ongeveer 250 vrijwilligers. Wij zijn continu op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. Zonder vrijwilligers zou de Miljoenenlijn volledig stil komen te liggen.

Heb je interesse, of wil je gewoon eens komen kijken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Ook al woon je niet in de buurt of kun je niet heel erg vaak aanwezig zijn; voor iedereen is er wel een plekje bij de Miljoenenlijn! Bijna nergens vindt je een diverser of hechter vrijwilligersbestand dan bij ons.

Bekijk ook eens onze pagina met vacatures. Of kom een keer vrijblijvend meelopen, je bent van harte welkom!