Arrangement

Discovery Museum Expres

  • Stoomtrein naar Kerkrade
  • Bezoek aan Discovery Museum
  • Gratis optie: ontdek het museumemplacement in Simpelveld

Het Wetenschap & Techniek-dagje uit bij de Miljoenenlijn!

Een onvergetelijke dag uit met kinderen: Reis met de trein vanaf Station Simpelveld naar het Discovery Museum in Kerkrade, waar je alles ontdekt over wetenschap en techniek!

In dit arrangement zit naast de treinreis van Simpelveld naar Kerkrade en terug een entreeticket voor het Discovery Museum.

Discovery Museum

In Discovery Museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Dé plek bij uitstek om in het verleden te duiken, het nu te ervaren en te leren hoe de toekomst eruit kan zien. Hier heb je niet alleen een dag plezier maar word je ook een ervaring rijker over hoe we samen onze wereld mooier kunnen maken. 

Discovery Museum is een must see voor iedereen die nieuwsgierig is. En ben jij nieuwsgierig? Plan dan snel je treinreis en bezoek aan Discovery Museum.

Programma

Op elke rijdag in 2024 kun je vanuit Simpelveld om 12.15 uur met de stoomtrein naar Kerkrade reizen voor het arrangement ‘Discovery Museum Expres’. Om 12.33 uur kom je aan op het Miljoenenlijn-stationnetje in Kerkrade. Vanuit hier is het 5 minuten lopen naar het Discovery Museum (Museumplein 2).

Na het bezoek aan Discovery Museum neem je om 15.45 uur de railbus terug naar Simpelveld.

Gratis mogelijkheid:
In Simpelveld kun je aansluitend het museumemplacement en de Werkplaats & Depot met alle stoomlocomotieven ontdekken.

Tarieven

0 t/m 2 jaar: gratis
3 & 4 jaar: € 6,00
5 t/m 11 jaar: € 16,00
12 t/m 17 jaar: € 22,50
Vanaf 18 jaar: € 25,00

Tip: Discovery Museum is gratis te bezoeken voor houders van de Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.
Voor hen is het dus voordeliger om een losse dagkaart voor de Miljoenenlijn te kopen en vervolgens gratis het museum te bezoeken.

Let op: Discovery Museum is niet toegankelijk voor honden.
Helaas is dit arrangement niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Dit arrangement start op Station Simpelveld. Zorg dat je een kwartier voor vertrek van de trein (dus uiterlijk 12.05 uur) aanwezig bent.