Nieuws

Nieuw museum Simpelveld opent haar deuren op 1 juni

Op 1 juni 2018 opent een nieuw museum haar deuren in Simpelveld: Museum de Schat van Simpelveld. In het voormalige klooster ‘Huize Loreto’ wordt hard gewerkt aan de voltooiing van deze nieuwe toeristische trekpleister. Vanaf het voorjaar worden bijzondere kunstschatten tentoongesteld, uniek voor Nederland. Het gaat om zogenoemde paramenten, rijk versierde kerkelijke gewaden die vanuit het atelier in Simpelveld de hele wereld over gingen, net als de wassen kribbebeelden die in het klooster werden gemaakt. Naast de mooiste paramenten en bijzondere kerstkribben zijn in het nieuwe museum ook andere kunstschatten uit de afgelopen zes eeuwen te zien. Een verzameling die van heinde en verre door de Zusters van het arme Kind Jezus bij elkaar zijn gebracht.

Kortingsactie
Om de samenwerking tussen de Simpelveldse musea de Schat van Simpelveld en de Miljoenenlijn te onderstrepen, geldt een speciale kortingsactie: Op vertoon van het treinticket van de Miljoenenlijn ontvangen bezoekers 50% korting op de entreeprijs bij Museum de Schat van Simpelveld!

Aantrekkingskracht
Sinds eind 2012 wacht het klooster op een nieuwe bestemming. Toen namen de laatste bewoners van Huize Loreto afscheid van Simpelveld. Dat was een belangrijk moment in de geschiedenis van het dorp, waar de zusters meer dan een eeuw onderdeel uitmaakten van de gemeenschap. Burgemeester Richard de Boer sloot zijn toespraak bij het afscheid destijds af met de zin: “Wiedersehen macht Freude.” Burgemeester De Boer: “Die uitspraak is onverminderd van kracht. We zijn heel blij dat de zusters het klooster een prachtige invulling gaan geven. Met dit bijzondere museum krijgen de 134 historische jaren weer een eigentijdse vorm. Het gebouw, dat zo pontificaal aanwezig is in de kern van Simpelveld, krijgt daarmee ook toeristisch gezien een rol van betekenis. Het vergroot de aantrekkingskracht van ons dorp en geeft ons toeristisch product veel meer diepgang.”

Meer informatie over het nieuwe museum is te vinden op de website: www.deschatvansimpelveld.nl

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.