Update revisie stoomloc 52 532

52-Update-8

Revisie 52 532 juni 2016

In juni zijn we weer een stukje dichterbij de eindstreep gekomen van deze revisie. Er is wederom veel tijd gestoken in het vele schoonmaakwerk van het frame en diverse onderdelen die aan het frame zaten. We hebben een aantal onderdelen gedemonteerd en de eerste onderdelen zijn zelfs alweer op de machine bevestigd. Zo is de asbakspoeier, die zorg draagt dat de as in de asbak nat blijft en niet opnieuw ontbrand, gedemonteerd. Alle oude roosterstaven zijn verwijderd.

Foto: Simon Schab

In de foto hierboven is te zien dat een splitpen word doorgeslepen. Deze splitpen borgt een pen die er op zijn beurt weer voor zorgt dat de roosterstaven op hun plek blijven liggen. De roosterstaven in het kantelrooster zijn op deze foto reeds verwijderd.

Daarnaast hebben we ook nog een aantal componenten van het remsysteem zoals bijvoorbeeld de remkraan gedemonteerd. Veel van deze onderdelen zijn inmiddels ook alweer schoongemaakt en voorzien van een nieuw laagje verf.

In de laatste week van juni zijn de gloednieuwe roosterstaven gearriveerd.

Foto: Simon Schab

En een deel van deze voorraad zit ook alweer in de locomotief.

Later deze maand hebben we de locatie bepaald waar de lichtgenerator en het apendageblok komen te zitten op de ketel. Voordat dit kon gebeuren moesten eerst de versleten tapeinden uit de flens op de ketel worden geboord, de gaten opgetapt worden en nieuwe tapeinden vervaardigd en ingedraaid worden. Zodat de stoomafsluiter die voor de generator zit kon worden geplaatst.

Foto: Simon Schab

De lichtgenerator en het apendageblok worden teruggeplaatst naar waar ze oorspronkelijk bij de oorspronkelijke uitvoering (altbau)van deze lok hebben gezeten.

Foto: Simon Schab

Al met al zijn we flink opgeschoten in juni. Tijdens de Stoomtreindagen afgelopen weekend hebben vele bezoekers de voorgang van de revisie van de 52 532 met eigen ogen kunnen aanschouwen. De vele complimenten die we mochten ontvangen motiveren ons nog meer om op volle kracht verder te gaan aan de revisie.

6 reacties

 • tijmen hostein

  het gaat heel snel zote zien hopelijk kan de 532 volgend jaar rijden

 • Ger Hendriks

  Indrukwekkende beelden van de revisie, maar denk dat de lok pas in 2018 op het spoor zijn kracht kan laten zien. Dit is haast geen revisie meer, maar eerder een nieuwbouwproject ! Veel succes ermee, harde werkers.

 • frank

  Gaat al de goede kant op mensen. Hou vol jullie kunnen erg trots zijn dat jullie aan zo’n
  mooie locomotief kunnen en mogen werken. Deze lok is echt een grote beer qa kracht.
  Ga zo door, ben benieuwd of jullie de volgende stoomtreindagen deze prachtige lok af en dienstvaardig hebben. Nogmaals jullie mogen trots zijn op dit parade paartje.

 • Camiel Willems

  Dank voor alle mooie complimenten. Deze motiveren ons extra om op volle kracht door te werken aan de machine. Stoomtreindagen 2017 zal de 532 nog niet rijden, het jaar daarop……wie weet!!

  • frank

   Misschien kan de 52 532 dan de goederentrein tijdens een VIP-Programma trekken.
   Is een leuk ideetje voor dan (als zij klaar is). In ieder geval jullie kunnen lekker met wat kedeng-kedeng en hoe-hoe per spoor door gaan, en met veel plezier natuurlijk.

 • Jos Theuns

  wat een werk hebben jullie al gedaan,respect

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.