Evenement

Stoomtreindagen 2023

    • 28 oktober 2023
    • 29 oktober 2023

    Van 10.00 tot 17.00 uur
  • Kinderen 11,00 euro (9,50 online!)

    Volwassenen 21,00 euro (19,50 online!)

Terug van weggeweest: het grootste treinenfestival van Limburg! Hét gezellige familie-evenement voor iedereen die in cultuur, stoom, techniek en treinen is geïnteresseerd. Neem tijdens de Stoomtreindagen een uniek kijkje achter de schermen van de Miljoenenlijn en reis mee over onze museumspoorlijn in een van de vele treinen.

Erfgoed in beweging

Museumstation Simpelveld strekt zich uit over circa 800 meter en herbergt een groot stationsgebouw, het Miljoenenlijn Depot met de stoomtreinwerkplaats en draaischijf, het klassiek treinbeveiligingssysteem en diverse kinderattracties. Tijdens de Stoomtreindagen maak je van dichtbij kennis met het ons eigen museummaterieel, diverse gastlocomotieven, de klassieke beveiliging en de bijzondere natuur langs de 29 kilometer lange spoorlijn. Wij laten het niet alleen zien, maar onze vrijwilligers laten het je ervaren!

Gasten Stoomtreindagen 2023

Tijdens de Stoomtreindagen zijn wederom verschillende gastlocomotieven aanwezig. In het rijseizoen 2023 mochten we al gebruikmaken van stoomlocomotief Bonne van de stichting ‘Hoogovens Stoom IJmuiden’. Op 28 en 29 oktober zal daarnaast ook hun tweede stoomloc ‘Tom’ aanwezig zijn op het depot in Simpelveld. Onze vrienden van Stichting Historisch Dieselmaterieel brengen ons een bezoek met hun geel-grijze loc 2205 en de mannen van de 2454-CREW reizen naar de Miljoenenlijn met hun ex NS-machine 2454.

Stoomlocomotief Tom van de Hoogovens Stoom IJmuiden

Op zaterdag 28 oktober krijgen we daarnaast hoog bezoek van Het Stoomgenootschap, die met de grootste stoomlocomotieven van Nederland (met wielen van wel 2 meter!) vanuit Rotterdam naar het zuiden des lands afreizen.

Natuurlijk ontbreken onze eigen locs niet: naast de eerder genoemde stoomlocomotief Bonne zal ook onze Zweedse stoomloc E2 1040 en de uit Duitsland afkomstige VT98 railbus worden ingezet in de dienstregeling. Daarnaast zullen verschillende rangeer-diesellocs rijden over het emplacement en rijdt er een bijzondere goederentrein over de Miljoenenlijn. Wil je zelf ervaren hoe het is om machinist te trein? Rijd dan mee in de cabine van diesellocomotief ‘Sik’!

Er is nog meer te beleven

Meerdere locomotieven onder stoom, springkussen, diverse kinderspelen, treinenparade, werkplaatsdemonstraties, uniek kijkje bij het grootschalige revisieproject van stoomlocomotief 52 532, goederentrein over de Miljoenenlijn, Brand Biergarten met terras en barbecue, LGB-tuinbaan in actie, rondrit op een grote modelbaan en nog veel meer!

Tickets en Toegang

Tickets voor de Stoomtreindagen zijn nu verkrijgbaar via de ticketshop onder aan deze pagina.
Toegang tot het museumemplacement en evenemententerrein is enkel mogelijk met een entreeticket voor de Stoomtreindagen 2023.

Tarieven:

0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11: € 9,50 (€ 11,00 aan de dagkassa)
Vanaf 12 jaar: € 19,50 (€ 21,00 aan de dagkassa)