Bestuur & Vrijwilligers

Over liefde voor het Limburgs Spoorwegerfgoed

Om de Miljoenenlijn, die in 1988 dankzij de inzet van vier enthousiastelingen voor het nageslacht behouden bleef, aan het rijden te houden zijn ruim 270(!) trotse vrijwilligers in de weer. Verschillende werkgroepen ontfermen zich over het onderhoud van spoor, bruggen, tunnels, gebouwen en het historisch treinmaterieel. Dankzij hun inzet blijft het Limburgs erfgoed van de spoorwegen al meer ruim 30 jaar in beweging.

Op het terrein en langs de baan zorgen de vrijwilligers dat alles in orde is en het er netjes uitziet. In de werkplaats worden de stoom- en diesellocomotieven en rijtuigen technisch onderhouden en indien nodig gerestaureerd. Werk dat best zwaar kan zijn en bijna altijd voor vuile handen zorgt. Dat beetje vuil kan de vrijwilligers niets schelen. Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan het werken aan een oude locomotief? Puur vakmanschap en een dosis doorzettingsvermogen zijn ook hier de sleutels tot succes. Nu is het werk aan een stoomlocomotief nooit echt klaar. Dat weten de vrijwilligers van de Miljoenenlijn maar al te goed. ‘Zelfs met een hand voor je ogen, zie je nog tien jaar werk voor je’, is een veelgehoorde uitdrukking. En dat zou best wel eens kunnen kloppen!

Ook op het kantoor op Station Simpelveld is het een en al bedrijvigheid. Op die plek wordt alles achter de schermen geregeld, zodat alles op rolletjes loopt en reizigers kunnen genieten van al het moois dat het Zuid-Limburgse Heuvelland te bieden heeft!

Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

enig aandeelhouder van de werkmaatschappij ZLSM Bedrijf B.V.

RSIN: 8024.43.850

Stationstraat 20
6369 VJ Simpelveld

KVK: 41077697
Rekeningnummer: NL59 ABNA 0448 2200 08

Word jij onze nieuwe collega?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de Miljoenenlijn? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten en vul onderstaand formulier in:

Retourneer dit formulier naar ons via vrijwilligers@miljoenenlijn.nl.

Bezoek voor meer informatie over vrijwilligerswerk de websites We Helpen en (specifiek voor de gemeente Simpelveld) D’r Durpswinkel.

Nieuwsgierig naar de ervaring van een vrijwilliger? Lees de verhalen van vrijwilligers in “Vrijwilligers aan het woord.”

Bekijk onze vacatures

Bestuur Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

De Stichting Zuid‐Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) is opgericht met als doel het behoud van Limburgs cultureel spoorwegerfgoed. Om dit doel te bereiken wordt op gezette tijden een toeristische treindienst geëxploiteerd met historisch stoom‐ en dieselmaterieel tussen Schin op Geul en Kerkrade en tussen Simpelveld en het Duitse Vetschau. De exploitatie van het treinbedrijf is ondergebracht in de werkmaatschappij ZLSM Bedrijf B.V.. De stichting is 100% aandeelhouder van deze werkmaatschappij.

VoorzitterDe heer M.L.J. Schellekens
SecretarisDe heer Mr. Drs. J.I.F. Kooijman
PenningmeesterDe heer H.H.L. Penders
BestuurslidDe heer M.J.A. Eurlings
BestuurslidDe heer G.H.A. van den Eeckhout

Bezoldiging Bestuur Stichting ZLSM

Leden van het ZLSM-bestuur ontvangen geen enkele vergoeding voor hun werkzaamheden. Alles geschiedt op basis van vrijwilligheid.

Meer informatie over