Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Gerrit

Vrijwilliger Gerrit Arens (59 jaar) heeft een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen uit handen van waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen. Dit gebeurde zaterdag 11 juli op het terras van Brasserie Perron 4 op Station Simpelveld. Gerrit, inwoner van Heerlen en al 32 jaar vrijwilliger bij de Miljoenenlijn, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 Gerrit Jan Arens is een man van 59 jaar en leeft met een verstandelijke beperking. Hij is altijd heel actief met allerlei activiteiten vanuit de begeleidende instanties geweest. Zo is hij nu 2 dagen in de week als inpakker bezig en 3 dagen in de week bij de ACT theatergroep als dagbesteding. Sinds 1988 is Gerrit Arens actief als vrijwilliger bij de Miljoenenlijn.. Gerrit is gestart met het schoonhouden/vrijhouden van overwoekering van de spoorlijn tussen station Simpelveld en Vetschau. Daarna hielp hij bij het onderhoud aan treinen. Toen dat niet meer ging, is hij in 1995 op zondagen als vrijwilliger bij de stationsrestauratie gaan werken.

Bij speciale evenementen zoals met Sinterklaas of Weekend at War komt Gerrit Arens extra helpen.

Hij wordt een harde werker genoemd, die op bijeenkomsten ook kritische opbouwende kanttekeningen weet te maken.

2 reacties

  • Wim Eijck

    Van harte gefeliciteerd, Gerrit!
    De laatste paar jaren zoeken wij elkaar altijd even op voor een praatje, als ik weer op vakantie ben in Simpelveld en ik dan meerdere dagen per week met plezier op het station vertoef.

  • Trudie Keilhauer

    Wat een geweldig nieuws! En keihard verdiend lieve Gerrit. Je bent een prachtig mens met veel mooie eigenschappen.Een welverdiende felicitatie van mij. Met natuurlijk een dikke knuffel .Ben apentrots dat ik zo,n geweldig persoon als jou mag kennen. Lieve groet van Trudie

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.