Nieuws

Arriva-trein ‘Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij’ onthuld

Op zaterdag 2 december is de Arriva 14 Bijzondere Bestemmingentrein met de naam ‘Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij’ officieel onthuld. Deze feestelijke gebeurtenis werd voltrokken door radio dj maar bovenal treinliefhebber Erik de Zwart. Dit onder het toeziend oog van Michel Schellekens, voorzitter Stichting ZLSM, en Patrice van Bergen, regiodirecteur Arriva. De trein is van binnen geheel in thema van de Miljoenenlijn gebracht met foto’s en informatie over de nostalgische (stoom)treinen van de ZLSM. De omroepstem wordt geheel in stijl verzorgd Erik de Zwart.

Na de doop zette de trein vanaf station Valkenburg met een select gezelschap koers naar Heerlen. Die rit ging ook langs Schin op Geul, het station dat ook met de echte stoomtrein wordt aangedaan.

Bij de start van Arriva in Limburg eind 2016 werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers.

Uiteindelijk hebben 14 treinen een naam gekregen van een Limburgse bestemming. Al deze bestemmingen kenmerken zich door hun, natuurlijke, culturele en/of historische waarde.

Meer info over de 14 bijzondere bestemmingen: www.14bijzonderebestemmingen.nl

Film: Eleven Media
Erik de Zwart en Michel Schellekens maken samen de eerste officiële rit in de nieuwe trein. Foto: Stan Keulen Photography
Foto: Stan Keulen Photography
Foto: Stan Keulen Photography

2 reacties

  • boersma

    geweldig!! arriva begrijpt waar mensen blij van worden. tot in de details prachtig uitgevoerd. ik hou van de zlsm maar nu ook van arriva.

  • Emile Malherbe

    Proficiat!!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.