Nieuws

Evenement ‘Weekend at War’ verplaatst i.v.m. oorlog Oekraïne

Vanwege de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne heeft de Miljoenenlijn in overleg met de deelnemende re-enactors besloten om het educatieve evenement ‘Weekend at War‘ dit jaar niet te organiseren. Het event, dat in het teken staat van de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog, stond gepland voor 2 en 3 juli 2022.

Zoals iedereen zijn we geschokt en bedroefd over de wreedheden die plaatsvinden in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie. We zijn van mening dat het op dit moment ongepast is om de bevrijding van Nederland te vieren terwijl er elders in Europa een oorlog is uitgebroken.
Daarnaast worden momenteel Oekraïense vluchtelingen opgevangen in het vakantiepark naast Station Simpelveld. Het kan niet zo zijn dat zij op hun zoektocht naar veiligheid en rust oog in oog komen te staan met acteurs en militaire voertuigen. 

Hoewel we weten dat het wederom verplaatsen van het evenement een teleurstelling is voor iedereen die uitkeek naar dit educatieve en indrukwekkende evenement, hopen we dat men de huidige situatie zal begrijpen. Onze gedachten zijn bij de inwoners van Oekraïne.

Verplaatsing

In 2020 en 2021 konden de geplande edities van Weekend at War ook niet doorgaan, toen vanwege het uitbreken van de coronapandemie. Vol goede moed ging de organisatie aan de slag voor Weekend at War 2023, maar kreeg tegenslagen in het vergunningstraject. Wanneer Weekend at War wel weer zal plaatsvinden is op dit moment nog onbekend.

Stoomtrein

Op zondag 17 april a.s. opent de Miljoenenlijn wel weer haar deuren voor de reguliere ritten met de stoomtrein door het Zuid-Limburgse Heuvelland.
Verdere informatie over onze rijdagen is te vinden op deze website, treinkaartjes kunnen worden gekocht via onze online ticketshop.

4 reacties

 • G. van Zonneveld

  Ik wil mijn waardering uitspreken voor de kiesheid en moed die jullie tonen door dit evenement – waar ongetwijfeld velen met hart en ziel aan gewerkt hebben, waarnaartoe geleefd is, en waarin geïnvesteerd is – af te blazen. Ik hoop dat jullie je versterkt voelen in deze keuze. Dit evenement was niet op mijn radaar, maar nu wel, en in zeer positieve zin.

 • Rudy

  In juli zijn de temperaturen zo hoog dat er geen tot nauwelijks stoomontwikkeling te zien is. Dus beter het voorjaat of najaar.

 • Dennis

  Ik denk dat iedereen dit besluit zal begrijpen. Heel erg fijn dat jullie rekening houden met deze mensen en hun situatie. Hulde!

 • Barbara

  heel fijn dat jullie rekening houden met de gevoelens van de medemens. Deed iedereen dat maar, dan zag de wereld er veel beter uit.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.