Nieuws

Miljoenenlijn Stoomlikeur nu verkrijgbaar!

In 2018, 30 jaar na de oprichting van Stichting ZLSM, hebben we een unieke en heerlijke ‘Miljoenenlijn Stoomlikeur’ laten distilleren door de Gerlachus Bierbrouwerij en Whiskystokerij.

Gerlachus is een klein en ambachtelijk bedrijf in Hulsberg. De laatste jaren heeft Gerlachus zich gespecialiseerd in het distilleren van whisky, bekend onder de Limburgse naam Wiskie, maar ook in het maken van diverse likeuren en een eigen gin. Daarnaast maakt de brouwerij elke twee maanden een wisselend tweetal speciaalbieren die met z’n vieren het totale assortiment compleet maken. Kenmerkend voor al deze streekproducten is het ambacht: het brouwen en distilleren gebeurt volledig met de hand en de smaak en kwaliteit worden bepaald door de zintuigen van de brouw- en stookmeester Thijs Has. Doordat enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen, zijn de smaken van alle dranken van Gerlachus puur en onvervalst en tevens krachtig.

Voor de Miljoenenlijn maakte de brouwer een speciale likeur op basis van een aantal voor Limburg kenmerkende kruiden. De kruidige smaak doet recht aan het tijdperk van de Miljoenenlijn en de oude stoomtreinen die erop rijden. Het is een zoete en zachte kruidenlikeur met de kenmerkende smaken van vroeger en bevat 14,9% alcohol.

We heffen samen het glas met iedereen die de Stichting ZLSM in de afgelopen jaren heeft gesteund!

De ‘Miljoenenlijn Stoomlikeur’ is vanaf nu te verkrijgen in ’t Winkeltje op Station Simpelveld.

NIX18
Geen 18, geen alcohol

4 reacties

 • frank

  Wat klinkt dat lekker, ik hoop dat ik hem dan lekker zal vinden.

 • frank

  Gisteren tijdens nostalgie dag een likeurtje gekocht, en hij is over heerlijk.

 • Kitty vluggen

  Goedemorgen zou graag stoomlikeur willen kopen kunt u mij zeggen wannneer dit mogelijkbis gr. Kitty

  • Jasper (Miljoenenlijn)

   Hoi Kitty,
   Dank voor je vraag. De Stoomlikeur is verkrijgbaar in ons Winkeltje op Station Simpelveld, op alle rijdagen van de stoomtrein. Dat zal dus weer zijn vanaf 10 december a.s.
   ^Jasper

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.